Waarom een blog?

  • Als ik een dag heb waarbij ik ervaar dat het even wat minder gaat, vind ik het moeilijk om hier steeds en ook meteen over te praten. Op een bepaald moment geraak ik in een soort roes omdat mijn emotie op die moment te hard aanwezig is waardoor ik niet in staat ben om te reageren of gewoon blokkeer. En dan is het een kwestie van wachten en geduld hebben, tot ik weer 100% aanwezig ben met mijn hoofd. Zoiets vraagt onbewust veel energie van mij waardoor ik nadien vaak te uitgeput ben om te praten. In mijn hoofd ben ik dan wel heel mijn uitleg aan het doen, maar mijn lichaam weigert mee te werken waardoor ik niks gezegd krijg. Ik heb het gevoel dat dit soms lastig is voor mensen in mijn omgeving, en daarom zou het niet slecht zijn van hier op mijn blog alles neer te schrijven zo dat ze dit kunnen lezen en weten wat er in me omgaat.
  • Het is niet de bedoeling dat ik door mijn blog aandacht of medelijden zou willen krijgen. Het is gewoon fijn voor mij dat ik een uitlaatklep heb die helemaal van mezelf is, en waarbij ik mijn masker niet hoef te dragen.
  • Schrijven is ook praten!
  • Aangezien ik niet hou van een lange doorlopende tekst, heb ik ervoor gezorgd dat mijn verhaal overzichtelijk is door elk onderwerp zijn eigen pagina te geven. Als je dan eens een bepaald onderwerp zou willen teruglezen, hoef je niet helemaal door te scrollen tot je het gevonden hebt.
  • Een blog is altijd fijner als er wat foto’s aan te pas komen. Omdat ik origineel en uniek wil zijn, komen mijn foto’s niet van het internet en zijn deze dus allemaal gemaakt door mezelf, of een hobbyfotograaf. Foto’s nemen en bewerken doe ik simpel met mijn smartphone, dus ze zijn niet professioneel en make-up draag ik zelden of nooit omdat ik alles natuurlijk wil houden. Alleen op die manier voel ik mij het meest mezelf en niet geforceerd.
  • Alles wat ik schrijf komt recht uit mijn hart en kan over zware onderwerpen gaan. Deze kunnen een trigger zijn voor jou omdat hierdoor bepaalde herinneringen of situaties naar boven komen waar je zelf mee te maken hebt gehad. Het is dan aan jou de keuze of je verder leest of niet.
  • Misschien heb je opmerkingen over mijn blog, of wil je graag een berichtje achterlaten? Dat kan absoluut! Ik sta altijd open voor feedback, zowel positief als negatief mits deze op een correcte manier word aangekaart.
  • Mijn blog is niet perfect, maar perfectie bestaat niet dus ik heb er vrede mee.
%d bloggers liken dit: