Wereld Suïcide Preventie Dag 2019

Hoi allemaal!

Zoals jullie uit de titel kunnen afleiden, is het vandaag ‘Wereld Suïcide Preventie Dag’ en daarom wil ik graag iedereen die vecht tegen deze donkere gedachten veel sterkte toewensen op dagen dat het even wat minder gaat!

EEN DIKKE KNUFFEL VOOR IEDEREEN DIE HET NODIG HEEFT!

Omdat ik zelf in het verleden twee zelfmoordpogingen heb ondernomen, en soms ook nog deze gedachten heb, vind ik het fijn dat er een internationale dag aan besteed word. Helaas blijft de taboe rond dit onderwerp sterk aanwezig waardoor mensen vaak geen hulp durven zoeken… Erg jammer vind ik dit!

Ik herinner me nog steeds mijn eerste zelfmoordpoging en nee, ik ben hier niet trots op maar dit moet bespreekbaar zijn. Ik was 18 jaar en was opgenomen in het Psychiatrisch Ziekenhuis in Duffel. Nadat iemand ontdekt had dat ik een overdosis had genomen is er iemand van de begeleiding met mij naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gegaan. Nadat ik een fles ‘actieve kool’ (lees: zwart water met zandkorrels dat enorm vies is) moest leegdrinken en een nachtje aan de monitoren moest blijven hangen mocht ik terug naar de afdeling. Ik werd opgehaald door de begeleiding, in een rolstoel, alsof ik niet meer kon lopen. Dit vond ik best overdreven.

Om het verhaal helemaal af te maken, werd er nadien eigenlijk geen aandacht meer geschonken aan mijn gevoel bij heel deze situatie. Ik voelde me aan mijn lot overgelaten om eerlijk te zijn. Gelukkig ben ik hier allemaal goed doorgekomen en ben ik na een lange behandeling voor mijn persoonlijkheidsstoornis weer op het rechte pad geraakt.

Welke hulp je ook hebt, het is jou eigen wilskracht die je vooruit helpt!

STAY STRONG ❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: