Brunch @home

Lieve lezers,

vandaag vond ik dat het tijd was om mezelf eens uit te dagen, of beter gezegd, mijn eetstoornis uit te dagen…

Aangezien we een hele week ontzettend mooi weer hebben gehad en hier echt van hebben genoten, wou ik ons weekend afsluiten met iets speciaals. Daarom had ik voor mezelf en mijn man een heerlijke brunch voorbereid!

Normaal hou ik me strikt aan mijn eetlijst omdat ik me hierdoor het meest comfortabel voel, maar dat wil niet zeggen dat ik af en toe eens niet mag genieten van zoiets als deze brunch. Als ik mezelf zoiets blijf ontzeggen dan verdwijnt de zin ook niet, en krijg ik later op de week toch weer een eetbui met de nodige gevolgen en dat wil ik vermijden. Ken jezelf!

Ook het mooie en warme weer zorgt ervoor dat ik soms eens zin krijg in een fris ijsje. Dus wat is er mis met een lekkere pot Ben&Jerry ijs op zo’n dagen als deze? Moet ik mezelf dan steeds alles blijven ontzeggen omdat er te veel suiker in zit of ongezond is? Neen!

Natuurlijk hoef ik nu niet te gaan overdijven want dan val ik snel terug in mijn oud en slecht eetpatroon, maar een dagje genieten kan echt wel vind ik, mits ik dan de volgende dag weer even mijn eetlijst aanhoud om terug wat regelmaat te krijgen wat gezonde voeding betreft.

Mijn herstel gaat nog steeds met ‘ups and downs’ wat heel normaal is, maar als ik dan oprecht kan zeggen dat ik genoten heb van een zelfgemaakte brunch, vind ik dat toch weer een stap in de goede richting en dat kan niemand mij nog afnemen!

Dus ja… Ik heb ervan genoten!

*Wees lief voor jezelf en je lichaam*

One Comment on “Brunch @home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: