Onze samenleving.

Lieve lezers,

na aanleiding van een jammer voorval wil ik het graag even hebben over de mentaliteit binnen onze samenleving…

Toen ik maandag avond na mijn werk naar huis wou rijden, zag ik dat mijn auto flink beschadigd was. Heel de linker zijkant van mijn wagen (vooraan tot achteraan) stond vol met lange, diepe krassen tot wel 70 cm lang.

Ik heb huilend mijn vriend opgebeld, maar ik was ook enorm kwaad op die moment. Dan vraag ik me af: Wie doet er nu zoiets? En waarom doet men zoiets? Heeft iemand gezien wie dit gedaan heeft? Zoveel vragen waar ik geen antwoord op zal krijgen…

Weet je wat mij nog het meeste kwetst in deze situatie? Dat mijn auto nieuw is, en ik hier hard voor heb gewerkt…En dan is er iemand met een lage mentaliteit die zoiets leuk vind om te doen.

Ik ben nog jong, en toch merk ik elk jaar opnieuw een verschil in onze samenleving als het op mentaliteit aankomt. Duidelijk een negatief verschil. Ligt dit aan de opvoeding? Of aan de woonsituatie? Of ligt het aan het feit dat we de laatste jaren onder druk gezet worden om goed te presteren in de maatschappij? Is er te weinig hulp waardoor mensen ontspoord geraken? Ook allemaal vragen waar ik geen antwoord op heb.

Als kind had ik het idee dat de wereld zo mooi was, en dat iedereen goed kon opschieten met elkaar en dat alles heel fijn was. Iedereen zou in vrede leven met elkaar. Door ouder te worden heb ik duidelijk gemerkt dat de realiteit een stuk anders is.

Ik ben enorm teleurgesteld als ik hoor wat er tegenwoordig allemaal gebeurd.

Ik moet toegeven dat er gelukkig echt nog wel mensen op deze wereld zijn die het heel goed met elkaar voorhebben, die elkaar een helpende hand bieden enz…Hier ben ik blij om, maar zal dit binnen tien jaar ook nog zo zijn?

WAT IS ER AAN DE HAND MET ONZE SAMENLEVING? 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: