Gezonde levensstijl.

Afgelopen weken heb ik mijn levensstijl op gebied van voeding behoorlijk goed aangepast, want ik had een enorme suikerverslaving. Ik nam 3 volwaardige en gezonde maaltijden per dag en schrapte bijna alle ongezonde suikers uit mijn eetpatroon.

Gezonde voeding heeft mij effectief geholpen om minder lichamelijke klachten te hebben. Na enkele dagen had ik al meer energie, sliep ik beter en had ik minder last van een opgeblazen gevoel en buikkrampen.

Ook mijn neerslachtige gevoelens en mijn prikkelbaarheid was zo goed als verdwenen. Ik voelde me echt stukken beter in mijn vel zitten en mijn humeur ging er positief op vooruit!

Ik heb bijna 3 weken lang mijn calorieën niet geteld en gewoon heel goed gegeten op gevoel, maar dan wel gewoon gezond. Op een bepaald moment kreeg ik schrik voor mijn gewicht, omdat ik plots veel meer aan het eten was in plaats van zo onregelmatig te eten.

Ik kreeg een nieuwe weegschaal van mijn vriend, op voorwaarde dat ik er niet dagelijks ging opstaan zodat het weer niet problematisch zou worden. Ik beloofde het hem, want ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat een weegschaal mijn leven te hard kan beïnvloeden.

Ik wou gewoon zo graag weten welk effect een gezonde levensstijl zou hebben op mijn gewicht. Na 3 weken veel, maar wel gezond gegeten te hebben was het moment aangebroken. Het was heel spannend, en tot mijn verbazing was ik totaal niet aangekomen, maar zelfs afgevallen!

Niet dat het de bedoeling was dat ik zou afvallen, maar ik wou er zeker van zijn dat ik niet zou aankomen door gezond te eten.

Het feit dat mijn gewicht niet in de hoogte gaat door gezond en regelmatig te eten, en dat ik mij er lichamelijk ook beter doot voel, geeft voor mij extra veel motivatie om dit vol te houden.

En ja, af en toe eet ik chips of koekjes omdat ik het lekker vind. Je mag jezelf niet alles ontzeggen want anders hou je die gezonde levensstijl niet vol.

Ook als ik op familiebezoek ben of een avondje weg ben en er staat wat lekkers op tafel, durf ik eraan komen en er ook echt van te genieten. Zolang je maar eens snoept met mate is dat echt geen probleem.

Ik voel me best goed op deze moment!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: