Automutilatie.

Ik wou het graag even hebben over het afgelopen weekend, omdat ik mezelf na een lange periode ‘clean’ te zijn weer pijn heb gedaan…

Er onstond een negatieve situatie waarin ik geen blijf meer wist met mijn emotie die zich op dat moment heeft afgespeeld. Die emotie bestond vooral uit frustraties, maar ik voelde me ook enorm gekwetst.

Om mezelf weer tot rust te krijgen dacht ik dat een warme douche me wel zou helpen om ontspannen. Integendeel, want ik begon te huilen. Toen ik uit de douche kwam heb ik mijn scheermesje genomen en in mijn been gezet. Het feit dat dit op mijn been was, komt omdat ik er wel even heb over nagedacht om het zeker NIET op mijn armen te doen zoals vroeger, omdat ik dit nooit krijg uitgelegd op mijn werk als klanten dit zien.

Ik dacht er op die moment goed over na om het dus niet op mijn armen te doen, maar toch kon ik niet nog een stapje verder denken om mezelf gewoon helemaal geen pijn te doen. Het heeft geen zin dat ik hierover blijf piekeren want het is nu eenmaal gebeurd. Het enige wat ik WEL kan doen is accepteren dat het gebeurd is en nadenken hoe ik zoiets in de toekomst kan vermijden.

Misschien kan ik terug een crisisplan opstellen waarin beschreven staat bij welke emoties ik zoiets doe, welke symptomen die ik voel opkomen voor ik destructief ga handelen en wat ik eraan kan doen om dit negatieve gedrag te vermijden?

Omdat ik thuis niet echt een EHBO-doos heb kon ik de wonde niet optimaal verzorgen, wat eigenlijk wel belangrijk is. Daarom ben ik gisteren na mijn werk snel even de apotheek binnen gelopen om goed verzorgingsmateriaal te halen, zodat de wonde goed kan genezen.

Ik ben na het voorval ook meteen in de armen van mijn vriend gevlogen en heb enkele tranen laten lopen en alles gewoon opgebiecht. Het heeft geen zin als ik zoiets verzwijg voor hem want hij zou het anders toch zien, en in een relatie ben je gewoon eerlijk tegen elkaar. Als je niet open kan zijn heeft het ook geen zin. Hij was blij dat ik het hem gewoon eerlijk heb opgebiecht omdat hij het belangrijk vind dat ik praat over zo’n dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: