Crisismoment.

Lief dagboek,

ik denk dat ik weer wat meer inzicht heb gekregen in het leven, of ‘mijn leven’.

Vaak heb ik haat gevoelens naar de wereld toe, naar het leven. Als ik eens een mindere dag heb kijk ik enorm zwart naar alles toe. Dan ‘haat’ ik de wereld en ‘haat’ ik mezelf omdat er dan van alles mis gaat, maar ligt dit dan ook effectief aan de wereld of aan mezelf? Want als ik een slechte dag heb, heb ik dus ook die zwarte kijk naar alles waardoor het lijkt of de wereld slecht is, terwijl ik daar dus zelf voor heb gezorgd door negatief te zijn. Heel simpel dus. Als ik die haat gevoelens heb, komt het doordat ik een mindere dag heb en een zwarte kijk heb.

Gisteren was het weer mijn vrije dag op het werk, dus probeer ik thuis zoveel mogelijk nuttige dingen te doen. Ik heb nog een beetje geschreven aan mijn volgende verhaal, en heb gepoetst. Ik had de nacht voordien een pilletje genomen om minder te piekeren dus ik heb na lange tijd nog eens een goede nachtrust gehad.

In de loop van de avond kwamen de pieker gedachten al snel terug en kreeg ik enorm veel last van donkere gedachten. Gedachten om mezelf weer pijn te doen, maar ook gedachten om uit het leven te stappen.

Gelukkig kwam mijn vriend net thuis van het werk toen ik al in elkaar gekrompen op de bank lag. Ik kon niet praten, want ik zat in een roes. Nadien heb ik nog 2 flinke huilbuien gehad. Daarbij heb ik altijd de slechte gewoonte om mijn nagels in mijn arm te zetten en te gaan krabben, om pijn te voelen en zo terug naar de realiteit te komen.

Mijn vriend heeft heel goed voor me gezorgd op die moment, ik was blij dat hij aanwezig was om te voorkomen dat ik verkeerde dingen zou gaan doen. Wat bof ik toch met hem, want een ander zou al lang gaan lopen zijn.

Toen mijn wekker vanmorgen afliep om te gaan werken, heb ik mezelf echt uit bed moeten sleuren omdat ik me nog steeds zo slecht voelde. Ik ben toen realistisch proberen te blijven want je kan nu eenmaal niet steeds thuisblijven als je een mindere dag hebt. Dit besefte ik ook heel goed, dus ik heb mezelf moed ingepraat, doorgezet, de knop omgedraaid en gaan werken. Dit is een grote overwinning voor mezelf dus ik mag daar ook trots op zijn!

Lief dagboek, ik vind het fijn dat ik mijn hart kan luchten bij jou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: