Zelfoordelen

Vandaag was het een dag vol oordelen naar mezelf toe. Mijn schoonmoeder is verjaard en er stond een feestje gepland. Ik had mijn mooie feestelijke jurk aangetrokken die ik onlangs gekocht had en staarde mezelf weer blind in de spiegel omdat ik nog steeds een negatief zelfbeeld heb.

Ik draag nooit make-up dus vandaag ook niet. Mijn haar wou ik gekruld krijgen, maar dit liep niet zoals gepland dus heb ik mijn stijltang maar boven gehaald. Eigenlijk ben ik nog nooit tevreden geweest over mijn haar. Sommige vrouwen hebben van die mooie krullen of erg stijl haar, dat van mij ligt er ergens tussen, en aangezien ik heel zwart-wit denk kan dit in mijn ogen dus niet. Grijs bestaat niet voor mij. Al zou dat alles wel een stuk makkelijker maken omdat ik dan meer dingen van mezelf kan accepteren.

Eenmaal aangekomen bij mijn schoonouders, was er gelukkig een fijne sfeer die ervoor zorgde dat ik me comfortabel voelde. We poseerden met zijn allen voor een leuke familiefoto, kregen een drankje en hadden een leuke babbel. En dan kwamen die gedachten weer.. “Zie ik er wel goed uit?”, “Ligt mijn haar nog juist?”, “Alles wat niet ‘water’ heet is slecht en zit vol onnodige suikers” en “Gelukkig staan er geen hapjes op tafel, dat scheelt een hele hoop troep in mijn lichaam” enz…

Even later zijn we naar het restaurant vertrokken om te gaan wokken. Ik vind het altijd zo leuk om gezellig samen te zijn met mijn familie, maar al die oordelen naar mezelf toe gedurende die avond, hebben er weer voor gezorgd dat ik veel pieker en niet 100% heb kunnen genieten van dit moment, ook al was het heel fijn.

Ook heb ik nog uren zitten piekeren in bed wat dan weer een hoop slaap weg neemt en ik de volgende dag niet uitgerust ben. Ik dacht eraan om binnenkort nog eens grondig aan de slag te gaan met mijn cursus uit mijn opname in het verleden. Deze staat boordenvol tips en vaardigheden hoe ik met bepaalde dingen beter kan omgaan, maar soms is het te lang geleden en is het goed om dat allemaal nog eens op te frissen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: